For nyopståede problemer

Akut Fysioterapi

Akut fysioterapi og behandling

Har du brug for akut fysioterapi ved et nyopstået problem?

Det kunne fx. være, hvis du har:

Ryg træning

Hold i nakken

 • Hold i nakken – Det er vigtigt med god støtte og aflastning af nakken. Det hjælper på smerterne, og tilstanden bedres hurtigere. Aflastningen kan være i form af hovedpuder som giver ekstra støtte. Hvis der er behov for det, kan smerterne dæmpes ved hjælp af smertestillende medicin, fx paracetamol eller såkaldte NSAID.

Rygsmerter

 • Rygsmerter er en folkesygdom. De fleste af os har flere perioder med ondt i ryggen. De fleste tilfælde af rygsmerter er hurtigt overstået. Smerterne skyldes lændehold, hvor de små sideled imellem ryghvirvlerne er påvirkede. Bruskskiverne/diskusskiverne mellem hvirvlerne kan også falde sammen og bule frem. Dette kan give diskusprolaps og dermed påvirke nerverne ud i arme og ben. I svære tilfælde har du føleforstyrrelse og besvær med at styre benene. I sjældne tilfælde kan alvorlige sygdomme være årsag til smerterne i ryggen. Den vigtigste behandling af akutte rygsmerter er smertestillende medicin og fysisk aktivitet/korrekte øvelser.

 

Fysioterapeutisk undersøgelse og behandling

Graviditetsgener

 • Graviditetsrelaterede bækkensmerter opleves oftest som smerter, der udspringer af bækkenets led – dvs. fortil ved kønsbenet og bagtil ved leddene mellem korsben og hofteben. Smerterne kan stråle ud mod lysken og ned i benene.

  Smerterne optræder typisk ved belastning af bækkenet, dvs. ved gang og stillingsændringer. De begynder oftest i 5.-8. graviditetsmåned, men kan begynde tidligere, især hvis der også har været bækkensmerter i en tidligere graviditet.

  Graviditetsrelaterede bækkensmerter er en ufarlig tilstand, som i de fleste tilfælde forsvinder efter fødslen. Du kan få hjælp og vejledning af din fysioterapeut.

Fysioterapi, smertelindre, massage, graviditet, graviditetsgener/smerter, afspænding.

Fibersprængning

 • Fibersprængning i muskulaturen på bagsiden af låret kan ske ved idræt med “eksplosive” bevægelser. Symptomer er akut opstået smerte og hævelse. Behandlingen er ro og hvile for en periode. Din fysioterapeut kan hjælpe dig på rette vej tilbage igen.
Fibersprængning

Sportsskader

 • Sportsskader – Forvridninger ved ankelleddet er nogle af de hyppigste sportsskader.
  Forstrækninger og delvise overrivninger af ledbånd med hævelse og lokale blødninger kan give stivhed omkring leddet, hvis du ikke gennemfører en systematisk genoptræning. Genoptræningen omfatter bevægeøvelser, der normaliserer leddets bevægelighed og senere styrkeøvelser, alt dette får du hjælp og vejledning af din fysioterapeut.
Sportsskade

Migræne/hovedpine

 • Migræne/hovedpine – Anfald med oftest ensidig hovedpine af pulserende karakter som varer 4-72 timer. Ofte ledsaget af kvalme og opkastning, lys- og lydfølsomhed. Sidelokalisation kan variere fra anfald til anfald. Inddeles i migræne med og uden aura. Mange migrænepatienter har også spændingshovedpine, din fysioterapeut kan hjælpe dig med migræne/hovedpine smerter.
Fysioterapi, stresscoaching, stress, mentaloverbelastning, stresssymptomer

Eller andet

Vi står klar til at hjælpe dig, ved at du kan springe frem i køen. Vi kan garantere dig en tid indenfor 24 timer i hverdagene, uden tillægspris. Du kan stadig gøre brug af din sundhedsforsikring og sygesikrings danmarks tilskud. Akut tid i weekenden er der et tillæg på 100,00 kr. + konsultationsprisen.

Med akut tid, gælder det at dine problemer er opstået indenfor 48 timer