Fysioterapi, efterfødselskvinder, gravide, træning

Vi kan hjælpe dig

Efterfødselsgener/Delte mavemuskler

Fysioterapi, efterfødselskvinder behandling og træning

Fysioterapi til efterfødselskvinder

Fysioterapi til efterfødselskvinder har vi fokus på kroppen og de store forandringer den har været igennem under en graviditet og fødsel. Det er ofte først bagefter, at fysioterapi til efterfødselskvinder kan afhjælpe eventuelle forandringer kroppen har fået i form af gener fra ryg, bækken, delte mavemuskler og svag  bækkenbunden. 

 

Rectus Diastase
Fysioterapi, træning, bækkenbund, bækkenbundstræning, gyn obs fysioterapi, fysiopilates.

Delte mavemuskler (rectus diastase) er en tilstand, hvor der ses en forskydning mellem de lige mavemusklers muskelbuge (musculus rectus abdominis). Derfor kaldes de altså “delte mavemuskler”, selv om de har faktisk altid været delte. Separationen er først et problem, når bindevævet der forbinder de to muskeldele er for svagt. Det er svagheden i bindevævet der gør, at du mærker musklernes separation. Det er en naturlig tilstand i 3. trimester i en graviditet, men hos ca 40 % heler det ikke spontant de første måneder efter fødslen. Forskning viser, at der i disse tilfælde er brug for en målrettet indsats. ( Solheim ) Derfor er det en god investering at få professionel hjælp, hos en gynækologisk fysioterapeut, til at hjælpe dig med at genvinde formen igen efter fødslen, med den rigtige træning, hvor der er  fokus på bækkenbund og kernen generelt. Hos Fyssernes Hus Herning kan du blive undersøgt og behandlet for en Rectus Diastase 

Man kan se på maven om du evt. skulle have blødt bindevæv ( rectus diastase) Maven kan bule op og ligne toplerone/fransbrød form, når du belaster din krop. Du kan måske hellere ikke lide at der kommer fysisk tryk på maven udefra, da maven føles blød og ikke spænder så godt op som tidligere. Dagligdagens gøremål og sport aktivitet kan føles som en stor udfordring.

Delte Mavemuskler, svag bækkenbund, balle og ryg kan påvirke stabiliteten/styrken af ryg, bækken og bækkenbund.

 

Hvis du oplever

 

  • Bækken/ryg smerter
  • Halebenssmerter
  • Smerter i mave- og lyskeområdet
  • Urin/afføring/luft inkontinens
  • Svært ved at være fysisk aktiv, så som løb og andre hårdkrævende belastninger.
  • Mistanke om delte mavemuskler.

Hos Fyssernes Hus Herning kan du blive undersøgt og få et efterfødselstjek. Hvor vi har fokus på de forandringer din krop har været igennem og udfordringer der nu måtte være. 

Vi kan hjælpe dig.

  • Hjælp til at lære knibe rigtig efter fødslen og genvinde styrken i bækkenbunden
  • Specialiseret individuel genoptræning
  • Du lærer at træne din Rectus Diastase (delte mavemuskler)

Jonilina er uddannet GynObs fysioterapeut med speciale i udredning og behandling af bækken, ryg og bækkensbudsgener i forbindelse med en graviditet.