Igennem leg og bevægelser

BabyPilates

De bedste motoriske færdigheder

Babypilates er for babyer i alderen 2 – 12 måneder. Vi deler holdene op efter alder og udvikling, så vi bedst muligt kan tilgodese deres motoriske niveauer.

Formålet med BabyPilates er at tilegne sig de bedste færdigheder, der har med bevægelser og motorisk udvikling at gøre. Ved at bruge pilatestankegangen igennem leg og bevægelser, stimulerer og træner vi barnets motorik, så de bedre evner at bearbejde og reagere kropsligt på de sanseindtryk, hjernen modtager. BabyPilates fremmer god motoriske udvikling, så barnet kan få den bedste start.

Vejledning i den gode motoriske udvikling, hvad er god motorisk udvikling, er barnet hurtigt igennem de motoriske stadier, eller tager det sig god tid på hvert niveau?

Det er vigtigt at barnet får lov at opbygge en god truncusstabilitet (rotations- og sidemusklatur) til en god og stabil kravlefunktion og senere gangfunktion.

Aktiviteter vi f.x arbejder med:

  • Trillelege
  • Motoriske tumlelege som kolbøtter, hovedet nedad, danseture osv.
  • Babymassage
  • Sansestimulering som sæbebobler, blødt/hårdt, lyseffekter.
  • Teknikker til løft, vending.
  • Bevægekvalitet

Alt er tilladt såsom bleskift og amning.

Mini motorik 1 – 2 år

Sjov træning

Fysioterapi, Babytummel, træning, babypilates, mor i form, efterfødselstræning.

Når vi træner motorik med barnet er det vigtigt at være bevidst om, at barnet har det sjovt imens I laver øvelser. Du skal som forældre sørge for hele vejen igennem træningen at have en god kontakt til barnet, speciel øjenkontakt er vigtig. Det er vigtigt at snakke med barnet, fortælle barnet hvad der skal ske og derigennem skabe tryghed og styrke jeres relation.

Selv om øvelserne er inddelt i aldersgrupper, så er alle børn forskellige, hvilket også gælder i forhold til motorisk udvikling. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på om den enkelte øvelse passer til barnet. Man kan vælge at træne nogen øvelser fra forrige aldersgruppe. Eksempelvis kan det sagtens forekomme at, et barn på 4 måneder forsat skal lave nogle af øvelserne til 1-3 mdr.

Du må selvfølgelig gerne udfordre dit barn, men barnet skal være klar til det.

Jo yngre barnet er desto færre øvelser kan barnet udføre i træk. Efterhånden som man træner, så vil barnet kunne lave flere og flere øvelser i længere tid. Optimalt set leger du med dit barn hver dag, og du må gerne træne motoriske færdigheder hver dag.

For videre udviking af barnets motoriske færdigheder anbefaler vi