Fysioterapi, Babytummel, træning, babypilates, mor i form, efterfødselstræning.

Velkoordinerede bevægelser styrkes

Mor i form

Træning og nærvær

Mor og baby i form træning er tilpasset både mor og barn. Mor får trænet stabilitet og styrke med fokus på lænd, bækken og bækkenbund. Barnets sanser og motorik bliver stimuleret og trænet, så barnets evne til bedre at kunne trille, krybe og kravle samt velkoordinerede bevægelser styrkes.

Gennem leg, øvelser og forskellige aktiviteter bliver samspillet mellem barn og forældre styrket, og I vil opleve det som en skøn måde at være sammen på. Der er også mulighed for mere specifik træning kun til baby, det er på vores BabyPilates/BabyTummle hold, der er hold fra 2-6 mdr og 6-12 mdr. Det anbefales, at børnene er minimum 8 uger. Det gælder både på mor i form holdet og BabyPilates/BabyTummel.

  • Efter fødslen kan du gradvist genoptage fysisk aktivitet, til du når dit niveau før fødslen
  • Start forsigtigt op med at gå små ture og opbyg langsomt motionen
  • Det er vigtigt at begynde at træne bækkenbund lige efter fødslen 
  • De fleste når deres sædvanlige niveau for fysisk aktivitet efter 2 til 3 måneder
Gravidetræning, fysioterapi, efterfødselstræning

Tiden efter fødslen

Hvis du har haft en kompliceret fødsel eller har født ved kejsersnit, kan der gå nogle uger, inden du kan begynde på motion/træning, tal evt. med din fysioterapeut for at få råd og vejledning.

Der er store individuelle forskelle på, hvornår det er bedst at begynde at dyrke motion efter fødslen. Nogle kan begynde motionen allerede efter et par uger, mens andre har behov for at vente mere end seks uger. Man kan begynde på enkelte øvelser allerede dagen efter fødslen.

Efter en fødsel er der mange, som er ivrige efter at komme i gang med motion og træning for at få den krop tilbage, de havde før graviditeten. Men der går lidt tid, inden din krop helt vender tilbage til tilstanden før graviditeten.

Kroppen skal fortsat bruge tid på at tilpasse sig de store psykiske og fysiske omstillinger, den har gennemgået. Dine mavemuskler, som har været spændt ud over din voksende livmoder, er blevet slappe og skal tilpasse sig, før du begynder på hård motion. Det vigtigste i den første tid efter fødslen er, at du lærer din baby og din nye rolle som mor at kende. Du kan læse mere om “Det er svært at blive forældre men ingen taler om det” 

Hvis du får brug for en samtale kan du få hjælp ved stresscoach Jonilina Elmarsdottir Pedersen

Alt er tilladt som eksempelvis amning og bleskift.

Fysioterapi, Babytummel, træning, babypilates, mor i form, efterfødselstræning.