Fysioterapeutisk undersøgelse og behandling

At bevæge sig

Fysioterapi

Hvad er fysioterapi?

Formålet med fysioterapi er at fremme evnen til at bevæge sig og smertelindre.  Fysioterapi bruges både forebyggende og når skaden er sket. Igennem fysioterapien arbejder vi med manuelle behandlingsteknikker/massage og træningsøvelser som fremmer kroppens funktioner. Der løsnes for stamme muskler/bindevæv og forbedre stive og ømme led. 

Vi lever og arbejder længere. Vi skal være aktive i flere år end tidligere. Det stiller krav til kroppen. Den skal løfte flere opgaver i længere tid. Den skal kunne holde til mere.

Det gør vi noget ved. Som fysioterapeuter behandler vi børn, unge, voksne og ældre. Vi vejleder og motiverer dem til at tage ansvar for kroppen, så de kan være aktive så længe som muligt.

Sammen gør vi syge mennesker raskere. Svage mennesker stærkere. Sunde mennesker sundere. Vi holder mennesker i bevægelse. Det er godt for den enkelte, for familien, kærligheden, arbejdet og økonomien.

Vores fag er i konstant udvikling, for fysioterapi handler både om samfund og mennesker og om at sikre den bedste kvalitet af det enkelte liv uanset livssituation. Det giver mening. 

Bevægelse er midlet. Frihed er målet. Frihed til at flytte sig og få et bedre liv.

Fysioterapi er også træning og genoptræning

Ved fysioterapi tilbydes superviseret træning/genoptræning. Træningen er målrettet og hensynstagende til dig. Du får råd og vejledning til at komme godt igennem trænings/genoptræning forløbet. Har du en skade/blevet opereret eller har brug at forbedre din krops styrke og stabilitet, kan fysioterapi hjælpe dig. Træningen er med til at vedligeholde/forbedre dit nuværende funktionsniveau. Hverdagens gøremål bliver nemmere at udfører med en funktionel og velfungerende krop.

En fysioterapeutiske behandling starter med en grundig undersøgelse, vi finder sammen den behandling, der er den rette for dig. 

Et fysioterapeutisk behandlings forløb kan strækker sig over nogle uger, alt afhængig af problematikken.

Sammen gør vi syge mennesker raskere og svage mennesker stærkere.